Project Activities

Events

МЕДИА НАСТАН 20.09.2012

-A +A
20. September 2012 - 8:41 -- admin

МЕДИА НАСТАН ВО ФУНКЦИЈА НА ПОДИГНУВАЊЕ НА ЈАВНАТА СВЕСТ ОД ПРОЕКТОТ  УСЛУЖНО УЧЕЊЕ НА ЛИЦАТА СО ИНВАЛИДИТЕТ

20.09.2012 (предвидена е 6-7 часовна програма)

 

Главно мото на настанот:

  “Дозволи ми да покажам дека можам”

Главен слоган на настанот:

  „Јас не сум ИНВАЛИД!! Јас сум ВАЛИДЕН!!“

Локација на настанот:

  Плоштад Македонија

Почеток на настанот:

  12ч.

Предвиден крај на настанот: 

  околу 19.00часот.

Водителски тим:

  Ксенија Маказлиева - Трајчева

  Гораст Цветковски

  Анита Даева

  Анкица Стојановска

  со тимот од ПОРТИК:

  Бона и Гоце

  Марија Бразда

  Кристина Велјановска (TBC)

  Томче Јосимовски

  Весна Синадиновска

Патрон на настанот: 

   Првата дама на Р. Македонија г-ѓа Маја Иванова

Главен Организатор и иницијатор

   Македонско американска алумни асоцијација,

   преку која се спроведува проектот за Еднаква пристапност на лицата со хендикеп преку примена на методологијата услужно учење

Ко-организатори

    Здружение за студенти и младинци со хендикеп
    Мобилноста предизвик
    Во мојот свет
    Дајте ни крилја
    Македонско научно здружение за аутизам
    Гратис гушкање (Youth 4 love)
    YES – Алумни на Македонија (администрирано од American Councils)
    Подлмадок на Lions клубови во Сkопје (ЛЕО-ОМНИА)
    Хумано срце
    Геостратешки Институт Глобал
    JICA (Japan International Cooperation Agency) Алумни на Македонија
    ПОУ  “Д-р Златан Сремец”, Скопје

Поддржувачи

    Град Скопје
    Амбасадата на САД
    Ротари клуб – Скопје
    Lions klubovi – Skopje.
    Мари компани
    Баги Комуникации
    Македонски Телеком
    ЕВН
    Екипата на Брза помош
    МВР
    Црвен Крст
    ЗАМП
    Општина Центар

Учесници:

ученици од градинките, основните и средните училишта, специјалните училишта во Мекедонија, универзитетите во Скопје и пошироко. претставници од македонската поп-рок сцена, изведувачи на класична музика, изведувачи на македонска традиционална песна. истакнати спортисти и други.

МЕДИА НАСТАН ВО ФУНКЦИЈА НА ПОДИГНУВАЊЕ НА ЈАВНАТА СВЕСТ ОД ПРОЕКТОТ  УСЛУЖНО УЧЕЊЕ НА ЛИЦАТА СО ИНВАЛИДИТЕТ

20.09.2012 (предвидена е 6-7 часовна програма)