Project Activities

Events

МЕДИА НАСТАН ВО ФУНКЦИЈА НА ПОДИГНУВАЊЕ НА ЈАВНАТА СВЕСТ ОД ПРОЕКТОТ УСЛУЖНО УЧЕЊЕ НА ЛИЦАТА СО ИНВАЛИДИТЕТ

-A +A

МЕДИА НАСТАН ВО ФУНКЦИЈА НА ПОДИГНУВАЊЕ НА ЈАВНАТА СВЕСТ ОД ПРОЕКТОТ  УСЛУЖНО УЧЕЊЕ НА ЛИЦАТА СО ИНВАЛИДИТЕТ 20.09.2012 (предвидена е 6-7 часовна програма)
Главно мото на настанот: “Дозволи ми да покажам дека можам”
Главен слоган на настанот „Јас не сум ИНВАЛИД!! Јас сум ВАЛИДЕН!!“
Локација на настанот: Плоштад Македонија
Почеток на настанот: 12ч.
Предвиден крај на настанот: околу 19.00часот.
Водителски тим:
Ксенија Маказлиева - Трајчева
Гораст Цветковски
Анита Даева
Анкица Стојановска
со тимот од ПОРТИК:
Бона и Гоце
Марија Бразда
Кристина Велјановска (TBC)
Томче Јосимовски
Весна Синадиновска
Патрон на настанот: Првата дама на Р. Македонија г-ѓа Маја Иванова:
Главен Организатор и иницијатор
    Македонско американска алумни асоцијација, преку која се спроведува проектот за Еднаква пристапност на лицата со хендикеп преку примена на методологијата услужно учење
Ко-организатори
    Здружение за студенти и младинци со хендикеп
    Мобилноста предизвик
    Во мојот свет
    Дајте ни крилја
    Македонско научно здружение за аутизам
    Гратис гушкање (Youth 4 love)
    YES – Алумни на Македонија (администрирано од American Councils)
    Подлмадок на Lions клубови во Сkопје (ЛЕО-ОМНИА)
    Хумано срце
    Геостратешки Институт Глобал
    JICA (Japan International Cooperation Agency) Алумни на Македонија
    ПОУ  “Д-р Златан Сремец”, Скопје
Поддржувачи
    Град Скопје
    Амбасадата на САД
    Ротари клуб – Скопје
    Lions klubovi – Skopje.
    Мари компани
    Баги Комуникации
    Македонски Телеком
    ЕВН
    Екипата на Брза помош
    МВР
    Црвен Крст
    ЗАМП
    Општина Центар
Учесници:
ученици од градинките, основните и средните училишта, специјалните училишта во Мекедонија, универзитетите во Скопје и пошироко. претставници од македонската поп-рок сцена, изведувачи на класична музика, изведувачи на македонска традиционална песна. истакнати спортисти и други.